Diş Beyazlatma Yöntemleri
Mine tabakasının çeşitli nedenlerle rengini kaybetmesi üzerine onu tekrar eski rengine kavuşturma işlemine diş beyazlatma (bleaching) denir. Ve günümüzde iki şekilde uygulana bilmektedir.
1- Kişinin kendi başına evde uygulayabileceği yöntem; Diş hekiminiz sizin dişlerinizin ölçüsünü alıp onlarla uyumlu bir lastik kalıp hazırlar. Ve hastaya özel bir ilaç ile hazırlanan bu kalıp verilir.
Hasta kalıbın içine ilacı koyarak beyazlatacak dişlerin olduğu yere takar ve 6-8 saat bekletir. Yaklaşık olarak 1-4 hafta içerisinde sonuç alıp tedavi sonlandırılır.
2- Bir uzman tarafından dişleriniz beyazlatılır; Tedavi süresi çok kısadır kendini anında belli eder. İşlem bir diş hekimi tarafından klinikte gerçekleştirilir.
Uzman önce dişlerinize beyazlatıcı özel bir ilaç sürer ve ardından dişlerinizi beyaz bir ışığın altında belli bir süre bekletir. Süre dolduktan sonra beyazlama gözlemlenebilir.
Kişinin hangi yöntemi kullanacağına diş beyazlatma seviyesi ve zaman gibi kavramlara bağlı olarak diş hekimi karar verir.
Diş beyazlatma işlemi günümüzde herkese uygulanabilmektedir. Ancak bazı kişilerde istenilen sonuç alınamayabilir. Ancak bundan önce zaten diş hekiminiz ağız içini kısa sürede muayene ederek size konu hakkında bilgiler verir.
Diş hekimi kararını verdikten sonra uygulama yapılır. Yapılan diş beyazlaşma uygulamaları dişlerinize ve sağlığınıza hiç bir zarar vermez. Oldukça güvenilir bir uygulamadır.
Diş beyazlatma işlemi tamamlandıktan sonra eski haline oranla daha beyaz dişlere sahip olursunuz ancak unutmayın ağız bakım alışkanlıklarınıza göre bu uygulama yılda 1-2 tekrar edilebilir.
Bu nedenle ağız temizliğine özen göstermeniz gerekmektedir.
Tedavi zamanları yani ev tedavisinde lastik ağızdayken sigara içilmemelidir. Ve unutulmamalıdır ki tedavi süresinde ufak bir diş hassasiyeti oluşabilir.
Bunlar dışında her hangi bir ağrı oluşmaz günlük hayatınıza eskisi gibi devam edebilirsiniz.