Vegan Olmak İçin 5 Neden 

1-Eğer hayvanları zevk için öldürmeye karşıysanız siz de vegan olabilirsiniz:

Onların eti, sütü ve yumurtası ile beslenmek size yanlış geliyorsa etik sebeplerden dolayı vegan olmak, vegan olmanın tabiri caizse ilk adımıdır. Eğer zevk için köpek dövüşü izlemeyi sevmiyorsanız, alışkanlıklarınızın da bir o kadar zevk için olduğunu fark edeceksiniz ve köpek dövüşü izlemekten farkı olmadığını anlayacaksınız.

vegan
vegan

2- Hayvansal gıdalar olmadan insan yaşayamaz demiyorsanız ve araştırıyorsanız:

İyi dengelenmiş bir programla (protein, kalsiyum, demir, vitaminler, mineraller yönünden zengin) son derece sağlıklı olunabilir. Bitkisel beslenmede doymuş yağ çok az olduğundan lifler ve antioksidanlarla vücudunuzu sürekli yenilersiniz. Bitkisel kaynaklı beslenme ileride kalp hastalıkları, obezite ve kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini de en aza indirir.

3- Yumurta ve süt endüstrisine karşıysanız:

 Veganlar bir hayvanın sadece etini yemeyerek katliama ortak olmamayı yetersiz bulur. Yumurta ve süt endüstrisi de hayvanların aşırı derecede acı çektiği bir ortamda elde ediliyor. 

4- Vegan Olmak Diğer Hastalıkları da Önleyebilir:

Vegan beslenen insanların enerjileri daha fazla olur ve ciltleri yaşına göre daha genç görünür. Kendine iyi bakan bilinçli bir vegan, yeme alışkanlıklarını bir disipline soktuğundan ruhunu da eğitmiş olur.

vejeteryan
vejeteryan

5.Bizler Kaplan Değiliz:

Vegan olmayanların en büyük argümanı hep, insanların etçil bir anatomiye sahip olduklarını söylemek olmuştur. Ancak bu tamamen yanlıştır. Hem etçil hem otçul demek de yarı yarıya anlamına gelmez. Örneğin hem etçil hem otçul olan şempanzeler yüzde 95 oranında bitkisel kaynaklı beslenir, diğer yüzdeyi de böcekler oluşturur. Eğer insanlar hem etçil hem otçul ise anatomik kanıt: “Çoğunlukla bitkisel kaynaklı beslenen” türden olduğumuzu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir