Ameliyatsız Bir Şekilde Uyku Apnesi Nasıl Tedavi Edilir?
Uyku esnasında insanlar düzenli bir şekilde nefes alıp vermeye devam etseler de bazı kişiler maalesef uyurken nefessiz kalırlar. Uyku apnesinin pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında yüksek tansiyon, yorgunluk, aşırı şişmanlama, doğru nefes alamama gibi şeyler gelmektedir. İnsanların çok fazla önemsemediği uyku apnesi eğer ki tedavi edilmezse bir süre sonrasında başta kalp hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığın da ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir.
Üç farklı uyku apnesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki olan merkezi uyku apnesinde beyin nefes al sinyalini göndermez. Bu tarz bir durumda metabolizma ihtiyacı olandan çok daha fazla hava solur ve bunun sonrasında da vücut nefesini otomatik bir şekilde durdurmaktadır. Diğer bir uyku apnesi türü ise tıkayıcı uyku apnesidir. Bu uyku apnesi türünde boğazdaki kaslar hava geçiş yollarını kapatmaktadır. Akciğerlere hava gitmediği zaman ise solunum merkezi hızlı bir şekilde beyne uyarı gönderir. Ve bunun sonucunda da kişiler kısmi bir şekilde uyanır ancak ne kadar uyursa uyusun fark etmez sürekli olarak kendini yorgun hisseder.
Son bir çeşit olan bileşik uyku apnesinde ise üstte belirtilmiş olan iki durum da görülebilmektedir. Eğer ki bir kişide uyku apnesi bulunuyorsa bu kişi uykusunda normalden çok daha fazla hava solumaya başlarlar, üstelik bunu oldukça sesli bir şekilde yaparlar. Sonucunda da nefesleri durur ve ani bir şekilde uykularından kalkarlar. Bunun nedenini bilmedikleri ve araştırma yapmak istemedikleri için ise sürekli bir şekilde yorgun uyanmaya devam ederler.